Kindercoach Simone

Wat is kindercoaching?
Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van hulpverlening waarin we vooral oplossingsgericht werken. Als kindercoach kan ik hulp bieden bij vragen over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind.
Ik geloof dat gedrag altijd verklaarbaar is én ik geloof dat alle kinderen in de basis vooral gehoord en gezien willen worden.  Daarom ben ik van mening dat dit een proces is wat het beste uit de verf komt wanneer ik dit samen met de ouders/verzorgers doe. Waar nodig zal ik ook de ouders handvaten geven in het stukje communiceren met je kind omdat ik geloof dat dit van essentieel belang is.

Wat kan ik voor je betekenen?

Je ziet dat je kind moeite heeft met emoties, wanneer er iets nieuws of spannends op de planning staat slaapt je kind slecht, je kind is snel boos en/of moet veel huilen, je kind ziet overal tegenop en ontwijkt het liefst alles wat spannend kan worden, je kind legt de lat zo hoog dat de angst om iets fout te doen totaal overheerst.
Je ziet je kind worstelen met zichzelf, er zit iets in dat hoofdje maar wat?
Hoe zou het zijn als je weet wat er in het hoofd van je kind omgaat, je beter begrijpt welke behoefte er achter zijn of haar gedrag verborgen zit en hoe jij als ouder hier het beste om kan reageren.

Hoe ga ik te werk?

Om een korte, eerste indruk van elkaar te krijgen kunnen we een telefonische kennismaking inplannen. Deze kennismaking is uiteraard kosteloos. Op deze manier kan ik mezelf voorstellen, iets uitleggen over mijn manier van werken en van jullie horen waar jullie tegenaan lopen.
Mochten jullie na een telefonische kennismaking besluiten dat jullie kind bij mij op de juiste plek is plannen we in een intake gesprek in. In de meest ideale situatie vindt dit gesprek plaats met beide ouders. Aan de hand van mijn intake formulier bespreken we uitgebreid jullie hulpvraag en zullen we kijken naar welke doelen wij samen willen behalen. Dit kan ‘gewoon’ in het bijzijn van jullie kind. Leert hij/zij mij gelijk een beetje kennen, wel zo prettig! 
Vervolgens plannen wij vijf sessies in van circa 50 minuten. Omdat ik het belangrijk vind dat de ouders/verzorgers betrokken zijn in het proces en hier ook een bijdrage in kunnen leveren stuur ik na elke sessie (indien nodig) een kort verslag met handvaten welke jullie thuis ook kunnen toepassen. 
Na vier sessies plannen we een oudergesprek/evaluatie in. Tijdens dit gesprek kijken we waar we staan, welke stappen er al zijn gezet en wat er eventueel meer nodig is. 
Hoe de sessies eruit zien?
Dit verschilt uiteraard per keer. Op een speelse en/of creatieve manier ga ik aan de slag met jullie kind waarin de hulpvraag uiteraard (op de achtergrond) centraal staat. Daarnaast zijn we veel bezig met de kwaliteiten van het kind want niets is mooier dan je kind zien groeien in zijn of haar zelfvertrouwen. 
 

Kosten en eventuele vergoedingen


Het totale traject kost 425 euro.
Tijdens dit traject ontmoeten wij elkaar in totaal zeven keer.
Dit traject duurt gemiddeld drie maanden en het volgende is inbegrepen:
– De intake van circa 1 uur (max. 1.5 uur).
– Vijf coaching sessies van circa 50 minuten.
Hier ben je als ouder niet bij aanwezig.
– 
De evaluatie van circa 30 minuten, deze kan eventueel ook via teams.
Hoe graag ik ook zou willen, helaas wordt kindercoaching niet vergoed. Wellicht voelt het als een kostbare investering, dat kan ik me voorstellen. Echter ben ik ervan overtuigd dat een investering in je kind (en daarmee indirect in jullie gezin) een hele waardevolle investering is. Mocht je het totale bedrag niet in één keer kunnen voldoen kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Aanvullende informatie

Afzeggen
Uiteraard kan het gebeuren dat de geplande afspraak niet door kan gaan. Wanneer de afspraak binnen 24 uur voor die tijd wordt afgezegd ben ik helaas genoodzaakt de kosten door te berekenen.

Betaling
Na de intake stuur ik de factuur toe, deze dient binnen veertien dagen te worden voldaan. Gespreid betalen is mogelijk in overleg.

Extra sessie
Voor een extra sessie reken ik 65 euro, mochten we samen besluiten dat er meer sessies nodig zijn bied ik drie extra sessies aan voor 165 euro.

Prijzen
Alle genoemde tarieven zijn inclusief btw, voorbereidingstijd voor de gesprekken, de uitwerking van de sessies, de administratie en het gebruik van materialen.

Reiskosten
In principe vinden de sessies bij mij thuis plaats. Mocht dit ingewikkeld zijn kom ik ook graag naar jullie toe.
Wanneer jullie buiten een straal van 10 km wonen worden er reiskosten in rekening gebracht van 0,35 cent per kilometer.